Navigation Menu+

Bijzondere ontmoeting op eerste vakantiedag

Posted on 16 jul, 2017

kanoman in Colijnsplaat

Eerste vakantiedag 2017, eerste leuke ontmoeting.

We zijn naar Colijnsplaat gereden, hebben de spullen aan boord gebracht en ingeruimd. Het is lekker weer, een goed begin van zes weken ‘Working on Waves’. Als we de auto geparkeerd hebben op het afgesloten terrein van de haven en terug wandelen, valt ons oog op een aparte kano die tegen de hellingbaan aan ligt. De eigenaar staat boven aan de hellingbaan bij zijn auto.

We stoppen even om een kijkje te nemen, want dit is wel een heel apart bootje. Helemaal ‘houtje-touwtje’. Het blijkt een replica te zijn van een 4000 jaar oude ‘Nunivak Cup’ig Kajak’, waarvan het origineel ergens in een Noord-Amerikaans museum ligt. Gerard, een rasechte Amsterdammer, woonachting in Zeeuws Vlaanderen, heeft er tekeningen van kunnen bemachtigen en dit exemplaar gebouwd. Het houten frame is bespannen met canvasdoek en beschilderd. ‘Eigenlijk hoort dit zeehondenhuid te zijn, maar ik wil Lenie ’t Hart natuurlijk niet kwetsen”.

We raken met Gerard aan de praat en hij blijkt een echte liefhebber te zijn van het primitieve varen. “Zie je dat roerbeslag? Komt gewoon van de Action, kost geen drol. Net als de grondverf op het canvas: ook van de Action”.

Die middag is hij vanuit Colijnsplaat naar de Roompot en terug gepeddeld, beide keren met het tij mee. We helpen een handje met de kano uit het water halen en op de auto zetten.

Zo zie je maar: we zijn de haven nog niet uit en de eerste leuke ontmoeting is al een feit.